Uncategorized

8 culinaire toptalenten beginnen aan het avontuur van hun leven

Zopas werd in het Flanders Food Faculty Trainingscentrum in Harelbeke de definitieve selectie van het Young Chefs Team bekendgemaakt. Voor de acht studenten en pas afgestudeerde koks die van minister Ben Weyts de officiële schort van het National Culinary Team kregen aangebonden, begint nu de lange weg naar de Young Chefs Culinary World Cup die eind november plaatsvindt in Luxemburg.

Het National Culinary Team, ondersteund door de Flanders Food Faculty, bestaat naast het Bocuse d’Or Belgium Team uit het Young Chefs Team, een pas opgericht team jonge koks – studenten en pas afgestudeerden – die zullen deelnemen aan de Culinary World Cup in Luxemburg.

Het project is een initiatief van Ben Weyts, minister van Toerisme, en Horeca Vlaanderen. Mét steun van de overheid, met andere woorden. “We vinden het terecht normaal dat de overheid onze olympische atleten steunt in hun jacht op olympische roem. Is het dan niet meer dan normaal dat we ook onze gastronomische toppers financieel en logistiek ondersteunen”, aldus de minister.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in