Nieuws

Michelinoogst in Frankrijk: 2 nieuwe 3-sterren – 5 nieuwe 2-sterren

Gisteravond, maandag 5 feburari, zijn de Michelinsterren in Frankrijk uitgereikt. In totaal kwamen er 57 nieuwe sterren bij, wat het totaal brengt op 762 sterren, verdeeld over 621 restaurants.

In de nieuwe Michelingids telt Frankrijk voortaan 28 driesterrenrestaurants; dat zijn er twee meer dan in de vorige editie. Restaurant Christophe Bacquié, gevestigd in het Hotel du Castellet vlakbij het gelijknamige racecircuit, wist de jury te overtuigen met zijn streekproductkeuken en z’n inktvisgerechten.

Ook Maison des Bois- Marc Veyrat in Manigod in de Haute-Savoie heeft het toppunt van de Michelinroem bereikt. Het restaurant, een chalet eigenlijk, is gelegen hoog in de bergen. Chef Veyrat, een ervaren botanist, werkt er met kruiden en planten die hij zelf in de omgeving gaat zoeken.

Naast twee driesterrenrestaurants telt de Michelingids ook vijf nieuwe tweesterrenrestaurants, wat het totaal aantal restaurants met twee sterren op vijftig brengt. De nieuwelingen zijn Au 14 Février in Saint-Amour, L’Hostellerie Jérôme in La Turbie, L’Auberge du Père Bise in Talloires, Takao Takano in Lyon en ten slotte Flaveur in Nice.

Bij de 50 restaurants die hun eerste ster kregen merken we Le Pousse Pied in Tranche-sur-Mer en Sept in Toulouse op.

Hun respectieve chefs, Anthony LUMET en Guillaume MOMBROISSE, worden met hun 27 daarmee de jongste Michelinchefs van Frankrijk.

Likoké, het restaurant van Piet HUYSENTRUYT, behield z’n ster.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in