Nieuws

Horeca Vlaanderen vindt nieuwe, jonge CEO in … het voetbal

Horeca Vlaanderen heeft een nieuwe topman. De opvolger van Danny Van Assche is jong, kent via familieleden de horecasector door en door en heeft een voorgeschiedenis in… het voetbal. We stellen hem even aan jullie voor.

Met het vertrek van Danny VAN ASSCHE naar UNIZO moest Horeca Vlaanderen op zoek naar een nieuwe CEO. “We zochten iemand die op een creatieve en positieve manier onze sector en onze federatie verder in de markt kan zetten”, aldus voorzitter Filip Vanheusden.

Na een doorgedreven selectieprocedure viel de keuze op Matthias DE CALUWE. “We zijn ervan overtuigd dat hij hierin het verschil kan maken. Matthias blinkt uit door zijn drive, dossierkennis, positivisme en zijn vaardigheid om te enthousiasmeren en mensen te verenigen” licht Vanheusden toe.

De Caluwé is jong, amper 35, en dat heeft meegespeeld in de beslissing. “We hebben bewust gekozen voor een jonge, communicatieve en talentvolle kandidaat als nieuw gezicht van onze federatie om ook onze link met de jongere, succesvolle horecaondernemers nog meer te versterken.”

En die link is er zeker, zegt De Caluwé zelf, die een aantal familieleden heeft die zelf horecaondernemers zijn. “Horeca Vlaanderen heeft een managementteam met kennis van zaken en een Raad van Bestuur die duidelijk durft vernieuwen. Een stevig fundament om samen het verschil te maken voor onze leden en deze prachtige sector. Ik wil Danny Van Assche dan ook graag bedanken voor het harde werk van de voorbije jaren. Mijn eerste doelstelling is duidelijk: behouden wat goed is en durven innoveren waar nodig”, zo blikt De Caluwé vooruit.

De Caluwé is marketingstrateeg van opleiding. Zo startte hij z’n carrière als marketing- en communicatieverantwoordelijke in het voetbal, meer bepaald bij Germinal Beerschot, waar hij uitgroeide tot woordvoerder van de club en voorzitter van de marketingcommissie van de Pro League.
Misschien heeft hij daar zijn motto vandaan? “Behoud wat goed is” is in z’n Latijnse variant “tene quod bene” immers de leuze van de Antwerpse voetbalclub.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in