Nieuws/ Uncategorized

7 Belgische restaurants in prestigieuze restaurantgids

Zeven Belgische restaurants worden geroemd in de jongste editie van twee prestigieuze internetgidsen. Vooral de 20-ste plaats van restaurant Bozar is erg knap te noemen.

Het gaat over twee gidsen van Opinionated about Dining. OAD is een initiatief van Steve PLOTNICKI, een gepassioneerd foodie en restaurantbezoeker, die zich niet langer kon vinden in de geloofwaardigheid van de klassieke restaurantgidsen.

Hij begon met een eigen blog waarin hij z’n ervaringen met z’n volgers deelde. Als zakenman was hij vaak in het buitenland aan de slag, waar hij telkens van de gelegenheid gebruik maakte om nieuwe restaurants te leren kennen.

Gaandeweg nodigde hij ook andere ‘recensenten’ uit om hun ervaringen op zijn blog te delen. Allemaal mensen met een gelijkaardig profiel als Plotnicki zelf: mensen die vaak reizen, vaak uit eten gaan en daarbij een geloofwaardig referentiekader hebben uitgebouwd.

Daaruit is dan Opinionated about Dining gegroeid: een digitale restaurantgids met meer dan 16.000 restaurants, op basis van de mening van meer dan 5000 gepassioneerde restaurantbezoekers.

Na verloop van tijd zijn er categorieën bijgekomen, zodat er aparte lijsten zijn ontstaan. Op maandag 20 maart maakte hij de nieuwe versie van twee van die lijsten bekend: de Top100+ European Heritage Restaurants en Top100+ European Classic Restaurants.

In de eerste categorie gaat het om restaurants waar chefs op traditionele manier met lokale ingrediënten aan de slag gaan. De lijst wordt aangevoerd door Elkano, een familierestaurant in het Baskische havenstadje Getaria, bekend om z’n op houtskool in z’n geheel gegrilde tarbot.

Opmerkelijk is de knappe 20-ste plaats van restaurant Bozar in Brussel waar Karen TOROSYAN veel indruk maakt met klassieke gerechten in deegkorst zoals Wellington rundvlees, Pithiviers met eend en zalm Coulibiac naast een unieke millefeuille als dessert.

Ook ’t Fornuis van Johan SEGERS haalt de top100, met een 93-ste plaats.

In de andere categorie lijst vinden we zelfs 5 Belgische restaurants terug. Met ‘European Classic’ bedoelt men restaurants waar de chef de culinaire tradities van de 20-ste eeuw koesteren. Vinden we in de top van de heritage restaurants vooral Spaanse restaurants terug, dan wordt de ‘classic’-lijst gedomineerd door Franse, met een eerste plaats voor Régis et Jacques MARCON in Saint-Bonnet-le-Froid, dat daarmee over Hotel de Ville – Benoit Violier wipt.

En de Belgen? We vinden er 3 terug in de top100, met Nuance uit Duffel op de 43-ste plaats, Sea Grill als nummer 76 en Comme chez soi op de 96-ste plaats.

Verder nog mooie ereplaatsen voor Het Gebaar (108) en De Kristalijn (177).

Geïnteresseerd in de volledige lijst? Klik hier.

 

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in