Nieuws

Belg bij 5 genomineerden voor de Europese Michelin Young Chef Award

Komende maandag, 26 maart, kent Michelin de Young Chef 2018 Award toe. Daarvoor heeft de rode gids een shortlist van vijf talentvolle jonge koks opgesteld. Een een van hen is een Belg.

Voor Jo GROOTAERS van restaurant Altermezzo lijkt het maar niet op te houden. Nadat hij eerder al z’n eerste Michelinster behaalde en hij zowel door Michelin als Gault&Millau in de Belgische gids werd bekroond tot beste jonge chef van het moment, maakt hij nu ook kans om te worden uitgeroepen tot beste jonge kok van Europa.

De beslissing valt komende maandag in Boedapest. In totaal komen vijf jonge Europese chefs in aanmerking.

Grootaers heeft z’n verwachtingen niet al te hoog gespannen en reist in de eerste plaats naar Boedapest af om te genieten. “Na wat ik vorig jaar heb meegemaakt, denk ik niet dat ik nog eens in de prijzen zal vallen. Ik zal ook niet ontgoocheld zijn na al die erkenningen vorig jaar,” zegt hij.

“Al zou het natuurlijk wel fantastisch zijn. Ik denk dat je maar één keer in je carrière als beste jonge chef van Europa kan genomineerd worden. Verder kijk ik er vooral naar uit om kennis te maken met andere chefs en mogelijk stageplaatsen te bekomen.”

In Boedapest wordt niet alleen de beste jonge chef van het jaar bekroond, er is ook een speciale award voor wie als mentor het meest betekend heeft voor aankomend talent. Ook in die categorie is er een Belgische – nu ja – genomineerde: Sergio HERMAN.

Nog die dag wordt de nieuwe stedengids van Michelin voorgesteld. Daarin worden traditiegetrouw alle sterrenrestaurants die zich in Europese grootsteden bevinden opgenomen. Maar tegelijkertijd vindt de lezer ook de nieuwe sterrestaurants in landen zoals onder meer Oostenrijk, Polen, Griekenland en Tsjechië waarvoor geen landengidsen bestaan.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in