Nieuws

Sterrenchefs, ander schoon volk en lekker eten op dancefestival

Thijs MELIEFSTE.

Kenny BURSSENS.

Joris Janssen.

Wim BALLIEU.

Jarenlang hebben festivalgangers zich moeten tevreden stellen met een hamburger, diepvriesfriet of andere treurige fastfood. Maar sinds Tomorrowland weten we dat het anders kan. Maar het ’s werelds grootste muziekfestival is niet het enige waar de festivalgangers ook culinair in de watten worden gelegd.

We hebben het over We Can Dance, het (in vergelijking met TML) kleinschalige dansfestival in Zeebrugge, dat dit jaar plaatsheeft in het weekend van 11 en 12 augustus. Dat is dit jaar aan z’n zesde editie toe en van bij het begin, was lekker eten een van de vier pijlers van het festival.

We Can Dance, WCD voor de vrienden, profileert zich als boetiekfestival en daarmee wordt bedoeld dat er méér te beleven valt dan alleen maar de muziek. In dit geval steunt WCD op vier hoekstenen: muziek (uiteraard), mode, kunst en, jawel, lekker eten. Met hashtags erbij wordt dat dan #WECANDANCE, #WECANDRESS, #WECANCREATE en #WECANTASTE.

Ook dit jaar valt er veel lekkers te beleven op de Food Market. Nieuw is The Taquería, waarbij een aantal absolute toppers hun visie geven op het culinaire thema van deze editie: de Mexicaanse taco.

Meest in het oog springend is de deelname van Pure C en AIRrepublic, beide sterrenzaken van Sergio Herman. We Can Dance verwelkomt zelfs een tweesterrenzaak, De Kromme Watergang uit Zeeland. Ook uit Zeeland komt Thijs MELIEFSTE van het gelijknamige restaurant uit Wolphaartsdijk. Die heeft weliswaar géén ster, maar is er sowieso een waard. En dan is er nog Joris Janssen van Auberge de Moules uit Philippines, een bekend adresje voor liefhebbers van zeevruchten.

Ook vanuit België komt er bekend volk naar WCD. We denken dan aan Kenny BURSSENS van Invincible en Wim BALLIEU van Balls ’n Glory. Ook Il Capriani en Jean sur Mer zijn van de partij.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in