Nieuws

Young Chefs in ‘Groep des Doods’ op Culinary World Cup

In november treedt België voor het eerst aan in de Culinary World Cup, met een speciaal daarvoor opgericht Young Chefs Team van acht (ex-)hotelschoolstudenten. Gisteren, woensdag 21 maart, werd hun groepsindeling bekendgemaakt.

Het Belgische belofteteam is opgedeeld in de tweede groep, samen met Oostenrijk en Canada. Op het schema van de groepsindeling staat “Day 1”, “Day 2” enzovoort, maar eigenlijk is dat een verkeerde voorstelling van de feiten, want de teams moeten op twee verschillende dagen aan de slag. Een eerste keer voor de keukenproef, de hot kitchen, en enkele dagen later voor het buffet.

In het geval van de Belgen betekent dit dat zij op zondag 25 november aan de slag gaan voor de keukenproef (eigenlijk een gewone restaurantservice voor de bezoekers aan de gastronomische beurs die de Culinary World Cup herbergt) en op woensdag 28 november voor het buffet.

Hilaire Spreuwers, Team Manager van het National Culinary Team (waar naast het Young Chefs Team ook het Bocuse Team is ondergebracht), vindt het een moeilijke groep. “Oostenrijk heeft op de jongste Culinary World Cup twee keer goud gehaald en Canada won goud en zilver in de Olympiade.”

Op een groot voetbaltoernooi zou men het hier hebben over “de groep des doods”. En is het een nadeel om in zo’n sterke groep aan te treden, Hilaire?

“Tja. Ik vind dat je beter tweede kan worden in een sterke reeks, dan eerste in een zwakkere groep. Strikt genomen wordt er geen groepsklassement opgemaakt, maar in de perceptie van de jury spelen zulke dingen toch mee. Zij kijken, of ze nu willen of niet, toch naar de concurrentie op de dag zelf.”

Meer weten over het Young Chefs Team en hun parcours naar de World Culinary Cup? Lees dan zeker onze reportage in het maartnummer, dat nu in de winkel ligt.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in