Nieuws/ Restaurants

L’Epicerie du cirque gaat dicht – toch oogt de toekomst mooi

Over enkele weken sluit L’Epicerie du Cirque, het toprestaurant van Jong Keukengeweldchef Dennis Broeckx en Ellen Destuyver, de deuren. Slecht nieuws? Níét als je de plannen van dit ondernemende horecakoppel kent.

Soms klinkt nieuws slechter dan het is. L’Epicerie du cirque mag dan wel half april de deuren sluiten, maar eigenlijk is dat de voorbode op goed nieuws. In oktober openen Dennis BROECKX en Ellen DESTUYVER immers een nieuw restaurant, dat gedeeltelijk aan de slag zal gaan met de signatuurgerechten van L’Epicerie, aangevuld met creaties van de nieuwe chef die Broeckx zal recruteren.

Wie die nieuwe chef wordt, is voorlopig nog een geheim. Het enige wat we weten is dat hij een van de poulains is van de getalenteerde Jong Keukengeweldchef. Ook de naam van het nieuwe restaurant is nog een vraagteken. De locatie is wel al bekend: dat is namelijk het oude adres in de Volkstraat, waar nu nog enkele weken, L’Epicerie du cirque gevestigd is.

De naam verdwijnt trouwens niet helemaal: eind mei start het koppel een nieuw en hedendaags concept op een nieuwe locatie, onder Bar Palmier en Moss, de twee andere zaken van Broeckx en Destuyver. De naam: L’Epicerie du cirque under the Palm Trees.

De naam slaat zowel op de locatie – het nieuwe restaurant ligt letterlijk onder Bar Palmier – als op de vibe, die in het verlengde zal liggen van de tiki-achtige vibe in Bar Palmier.

Wat de culinaire stijl betreft: denk aan een akkergedreven kookstijl – de gerechten zullen dus zowel seizoens- als streekgebonden zijn.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in