Nieuws/ Restaurants

Vlaming opent tweede restaurant in Parijs: kleine porties aan miniprijsjes

Zeven jaar nadat Wim Van Gorp, opgeleid door driesterrenchefs als Alain Ducasse, Comme chez Maman opende in Parijs, opende hij recent zijn tweede zaak in de Lichtstad. In Wim à Table serveert hij zijn ideeën in kleinere porties tegen miniprijsjes.

“Kleine porties tegen miniprijsjes”? Klinkt een beetje als “tapasbar”, niet? Die omschrijving wil Van Gorp liever vermijden, omdat het te “Spaans” klinkt en in deze context zou kunnen misleiden. Hij verkiest de term Gastronomie de bar.

Wie is Wim Van Gorp eigenlijk? Hij trok op jonge leeftijd al naar Parijs om zich daar te bekwamen bij de allergrootsten, waaronder driesterrenchefs Alain DUCASSE en Jean-Georges VONGERICHTEN.

Pas zeven jaar geleden oordeelde dat hij gastronomisch ver genoeg stond om z’n eigen restaurant te beginnen in de wijk Batignolles. Comme chez maman is een authentieke bistro, met een smaakrijke en dagverse keuken.

Ondertussen heeft Van Gorp recent ook z’n tweede restaurant geopend, dat na enkele maanden helemaal op kruissnelheid is gekomen. In Wim à Table serveert hij dezelfde smaakintense en laagdrempelige keuken, maar dan met kleiner geportioneerde gerechten, die gemiddeld 5 euro kosten.

Op die manier krijgt de gast een totaalbeeld van waar Van Gorp voor staat. Op de kaart staan diverse tartaarbereidingen, krokante hapjes, saté, sushi en daarbovenop nog een achttal dagsuggesties.

Wim à Table, 45 Rue des Moines, 75017 Parijs, tel. 00 33 1 42 29 10 41 – geen sluitingsdagen

Comme chez Maman, 5 Rue des Moines, 75017 Parijs, tel. 00 33 1 42 28 89 53 – geen sluitingsdagen

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in