Nieuws

De nieuwe Ambiance is uit: 160 pagina’s culinaire inspiratie

Vanaf vandaag, zaterdag 14 april, ligt het nieuwe nummer van Culinaire Ambiance alweer in de winkel. We blikken vooruit naar het culinaire festival Tastoe aan de kust, leggen het Bocuseteam op de rooster in hun eindsprint naar de Europese finale en gingen onthaasten in de Moezelstreek. Maar bovenal verzamelden we tal van creatieve recepten.

Gekarameliseerde kalfszwezerik met langoustine – Yves MATTAGNE**

Tentakels van zeekat met morielje – Filip CLAEYS**

Madagascar – Tanguy Coelis

Skrei met garnaal – Stefan DEMEULEMEESTER

Tataki van zalm met dashibouillon, miso en bokshoy – Marcin BEAUFORT

Yves MATTAGNE voorstellen, hoeft niet meer. Niet alleen is zijn Brusselse restaurant Sea Grill z’n twee Michelinsterren meer dan waard, bovendien heeft hij zich geëngageerd in tal van andere activiteiten, waardoor hij een erg druk bezet man is. Toch wilde hij voor ons tijd vrijmaken voor een fantastisch surf-n-turfgerecht, met nog wat tips voor de ideale cuisson van langoustines erbovenop.

Daarmee hebben we deze maand twee tweesterrenchefs aan boord, want uiteraard is ook Filip CLAEYS van De Jonkman weer van de partij met enkele inventieve zeekatbereidingen.

Martijn DEFAUW van Rebelle mocht voor de tweede maand op rij een maandmenu voor z’n rekening nemen; hij krijgt het gezelschap van Stefaan LAUWEREINS van restaurant Vlass, die wat ons betreft terecht sterambities koestert. Ook sommelier Kevin LAUWEREINS koestert ambities: hij is een van de genomineerden om dit jaar tot Beste Sommelier van België te worden bekroond. Terecht? Volg zijn wijnadvies bij de recepten van z’n vader en oordeel zelf.

In totaal hebben liefst 14 chefs en patissiers meegewerkt aan het magazine, met een divers aanbod aan recepten, van eenvoudige bistrogerechten tot de meest ingenieuze bereidingen. Wat ook je niveau is, je vindt vast en zeker enkele recepten die uitdagend maar realiseerbaar zijn.

Ook deze maand zetten we volop in op beleving, met naast interviews, een reisreportage en een voorbeschouwing op het culinaire festival Tastoe, verhalen en portretten van chefs, bakkers, sommeliers: mensen waarvan we weten dat ze ons, en ook jullie, zullen weten te inspireren.

Culinaire Ambiance, €7,50 voor 160 pagina’s – aprilnummer nu beschikbaar in de boekhandel.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in