Nieuws

Gezocht: 50 proefkonijnen om wijn-per-glassysteem uit te testen

Meer en meer verwachten we van ons favoriete restaurant dat we meerdere wijnen per glas kunnen bestellen. Invineo is een nieuw systeem dat mogelijk maakt om meerdere flessen wijn per glas ter beschikking te stellen. De fabrikant is nu op zoek naar 50 horecazaken om het systeem uit te testen.

We mogen stilaan van een doorbraak spreken: steeds meer restaurants serveren wijn per glas, bovenop het vertrouwde systeem van per fles.
Dit zou te maken hebben met een veranderend drinkpatroon: restaurantbezoekers kiezen er steeds vaker voor om tijdens de maaltijd verschillende wijnen te proeven, in plaats van één fles te bestellen voor de rest van de maaltijd.

Dat mensen minder makkelijk één fles bestellen, zou niet alleen te maken hebben met variatie. Ook het besef dat (te veel) drinken en rijden niet samengaan maakt dat een koppel liever elk twee (of drie) glazen wijn bestelt, dan meteen een volledige fles. Ander onderzoek heeft dan weer uitgewezen dat millennials minder lang willen tafelen – en dus liever niet nog een half uur blijven zitten op de fles leeg te maken.

Dit veranderende patroon stelt horeca-uitbaters voor problemen: eens een fles geopend, moet ze binnen een beperkte tijdspanne ook leeggedronken worden.
Invineo is een nieuw systeem dat het mogelijk maakt om verschillende wijnen tegelijk open te doen en ze in de optimale condities te serveren.
Een intelligente en geconnecteerde verdeler houdt elke fles wijn op de eigen, ideale degustatietemperatuur, terwijl een uitgekiende verpakking de wijn tot dertig dagen na het openen beschermt tegen oxidatie. Verder kan wie het systeem aanschaft beroep doen op de kennis van de oenologen van Invineo om een wijnkaart samen te stellen, en kan de stock beheerd worden met de smartphone.

Het systeem werd ontwikkeld dankzij crowd-funding (ook Cinoco – Le Palais du Vin stapte financieel mee in het verhaal) en is nu klaar om uitgetest te worden.

Daarvoor is Invineo op zoek naar 50 horeca-uitbaters die het systeem willen uittesten. Kandidaten vinden een online deelnameformulier op www.invineo.com.

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in