Nieuws/ Restaurants

DIM Dining pakt uit met straffe promotiestunt

Nog maar recent maakte Dimitri PROOST van Dim Dining in Culinaire Ambiance indruk met enkele verrassende recepten uit zijn repertoire Japanse keuken met een twist. Vandaag weet hij ons opnieuw te verrassen, maar wel op een heel andere manier.

“If the tattoo is on you, the dish is on us.” Met deze slogan lanceert Dimitri Proost van het Japanse restaurant DIM Dining, een straffe promotiestunt. De boodschap is erg duidelijk: als je een tatoeage laat zetten, kun je gratis gaan eten bij deze talentrijke jonge Antwerpse chef.

Wélke tatoeage en wát kun je eten? We moeten toegeven dat de stunt erg leuk gevonden is. Naast figuratieve tattoos zijn symbooltattoos ook erg populair. Meestal zijn dat dan ‘tribals’, of lettertekens in een voor ons niet te ontcijferen schrift. Daarop staat dan een of andere boodschap, een thema, een spreuk, of wat dan ook.

Of dat ook klopt, doet er eigenlijk niet toe. De kans dat je een native speaker van die taal tegen het lijf loopt die je uitlacht en je vraagt ‘weet jij eigenlijk wel wat er op je schouder staat?’ is immers verwaarloosbaar klein.

Hangt ervan af in welke taal het erop staat, natuurlijk. Met Latijnse spreuken moet je bijvoorbeeld goed oppassen, vraag maar aan Jonathan Legear.

Maar wat als je er nu eens helemaal zeker van zou kunnen zijn dat wat je op je lijf laat zetten, ook authentiek is? Dimitri Proost liet zijn menu in het Japans vertalen: in totaal liet hij 19 gerechten omzetten in Japanse kaligrafie.
Als je dan toch Japanse tekens op je bast – of elders – wil, en de meeste mensen toch niet kunnen lezen wat erop staat, waarom dan geen tekencombinatie kiezen waar je iets aan overhoudt? Meer bepaald een lekker gerecht?

En zo komen we uit bij de échte stunt: Proost maakte een overeenkomst met een tattoo-artiest uit Antwerpen, Glorybound, waarin mensen die een tatoeage van een van de gerechten op de kaart laten zetten, dat gerecht gratis kunnen komen eten.

Om zich vooraf een beetje in te dekken tegen een mogelijke stormloop, zijn het aantal gratis tatoeages plus gerechten beperkt tot tien. Maar mogelijk komt er na die eerste reeks van tien een nieuwe.

Kandidaat stellen doe je op de website van Dim Dining.

(Foto’s: Sebastien Greffe)

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in